Kategorije
izložbe

Izložba Panonski san

Izložba Panonski san Ljiljane Kalem otvorena je 16. maja 2019. u galeriji La Vista u Novom Sadu. Akademski slikar Laslo Siladji koji je otvorio izložbu, prisutnima je poručio da je raspoloženje duše važno za rad i da je izložba osmišljena kao igra materijala, formi i boja, koja u posmatraču izaziva različite emotivne reakcije.

Posle njega, prisutnima se obratila autor izložbe Ljiljana Kalem. Izjavila je da izložba predstavlja vanvremensko putovanje prožeto emocijama i upućuje nas na razmišljanje o svetu koji nas okružuje, kao i na činjenicu da u umetničkim delima vidimo ono što je u nama samima. Ljiljana je za naš portal govorila o povezanosti vojvođanske ravnice i mora, kao i o tehnici driftwood-art.

Kojom idejom ste se vodili kada je u pitanju ova izložba?
Izložba Panonski san povezuje panonsku prošlost Vojvodine sa sadašnjim trenutkom. Ravnica kao i more talasa, beskrajna je i neopisivo lepa. Što se motiva tiče, inspirišu me veze izmedju ljudi i prirode, kombinacije formi i materijala, kao i mogućnost da na nadrealan način predstavim svet u kojem živimo.

Driftwood-art je umetnički izraz koji predstavlja kombinaciju drveta specifične teksture i drugih elemenata prirodnog porekla. Nesvakidašnjem materijalu, autor daje novi značaj.

Svaki rezultat kreativnog procesa je jedinstven, a driftwood-art kombinuje skulpturu, slikarstvo i arhitekturu.

Izvor: TV Ars Media